Primerjava pogostih 4 kabinskih jadrnic

Primerjava pogostih 4 kabinskih jadrnic

 

Bavaria 45 Cruiser, letniki 2010 do 2013

bavaria-45a
Bavaria 45 Cruiser je nedvomno hit med 4 kabinskimi jadrnicami v zadnjih letih. Popolnoma prenovljena Bavaria niti malo ne spominja na designe, ki so jih pred tem snovali pri Jakopinih. Izstopa s svojo velikostjo in širino na krmi ter kopalno ploščadjo brez primere. Ima dva krmilna lista in dva kolesa, ki ji nudita veliko stabilnost in okretnost tudi pri močnejših vetrovih. Svetla in moderna notranjost nudi vse za udobno bivanje. Po velikosti in prostornosti prekaša večino 4 kabinskih jadrnic. Velika klasična paluba bo gotovo v veselje poletnemu nastavljanju na soncu. Ima 4 dvoposteljne kabine, v salonu pa je prostora za eno osebo. Ima 3 kopalnice, kar pri jadrnici take velikosti ne najdete nikjer. Velika kuhinja je narejena po zadnjih standardih in je nameščena po celi dolžini, tako da je kuharsko ustvarjanje na njej lahko zelo kreativno. Jadrnica je hitra z motorjem ali pod jadri, tako da povprečne hitrosti 8-9 vozlov niso nobena redkost. Čeprav bi se o njeni “lepoti” dalo razpravljati, njena priljubljenost zapre usta vsem dvomljivcem primernega designa za čarter. To je ena najbolj iskanih jadrnic in (če jo dobite) je odlična izbira za večje družbe. Zaradi vsega naštetega cena najema ne bo zelo ugodna, ampak gotovo bo dogodivščina vredna malo večjega vložka. Všeč bo tistim, ki cenijo novitete, kvaliteto in funkcionalen design.

Bavaria 46 Cruiser, letniki 2014 do 2016

Bavaria 46 CBavaria 46C naslednjica zelo uspešne Bavarie 45 Cruiser. Velikost trupa ni spremenjena, je pa prijetno posodobljen zunanji in notranji design. Ostala je zelo prostorna 4 kabinska jadrnica nove generacije, z dvema krmilnima kolesoma ter krmiloma. Po velikosti in prostornosti prekaša vse druge novejše 4 kabinske jadrnice. Še posebno jo odlikuje velik in ergonomičen kokpit in XL kopalna ploščad. Velika klasična paluba bo gotovo v veselje poletnemu nastavljanju na soncu. Vsekakor bo dovolj prostora za udobno bivanje zunaj in znotraj. V notranjosti ima 4 dvoposteljne kabine, v salonu pa je prostora še za eno ležišče. Ima 3 kopalnice z WCjem in še en ločen tuš. Kuhinja je nameščena po celi dolžini, tako da je kuharsko ustvarjanje na njej lahko zelo kreativno. V njej dva hladilnika in zamrzovalnik. Jadrnica je hitra z motorjem ali pod jadri, tako da povprečne hitrosti 8 in več vozlov niso nobena redkost. Je najštevilčnejša jadrnica v čarterjih na Jadranu in dobra izbira za večje družbe. Zaradi vseh naštetih odlik je zelo iskana in ima kar visoko ceno za najem. Všeč bo tistim, ki cenijo kvaliteto, prostornost in funkcionalen design.

Bavaria 44, letniki 2002 do 2004

altBavaria 44 je ena najštevilčnejših 4 kabinskih jadrnic na Jadranu. Prostorna jadrnica se ponaša z velikim kokpitom in dvema krmilnima kolesoma. Na jadrnici je vse na pravem mestu, tako za jadranje, kot za udobno bivanje. Po velikosti in udobju prekaša večino 4 kabinskih jadrnic. Velika klasična paluba bo gotovo v veselje poletnemu nastavljanju na soncu. Ima 3 dvoposteljne kabine in eno kabino s pogradom, v salonu pa je prostora za eno osebo. Dve kopalnici sta seveda standard na taki jadrnici. Kuhinja je nameščena po celi dolžini, tako da je kuharsko ustvarjanje na njej lahko zelo kreativno. Jadrnica je hitra z motorjem ali pod jadri, tako da povprečne hitrosti 8 vozlov niso nobena redkost. Jadrnica v ničemer ni ekstremna, težko pa bi na njej našli kakšno pomanjkljivost. To je ena najbolj razširjenih jadrnic in je na sploh kljub letom dobra izbira za večje družbe. Všeč bo tistim, ki cenijo kvaliteto in funkcionalen design.

Bavaria 46, letniki 2004 do 2008

bavaria46

Bavaria 46 je naslednica Bavarije 44 in je največja 4 kabinska barka, z velikim kokpitom in dvema krmilnima kolesoma. Na jadrnici je vse na pravem mestu, tako za jadranje, kot za udobno bivanje. Po velikosti in prostornosti prekaša vse 4 kabinske jadrnice. Velika klasična paluba bo gotovo v veselje poletnemu nastavljanju na soncu. Ima 3 dvoposteljne kabine in eno kabino s pogradom, v salonu pa je prostora za eno osebo. 2 kopalnici sta seveda standard na taki jadrnici. Kuhinja je nameščena po celi dolžini, tako da je kuharsko ustvarjanje na njej lahko zelo kreativno. Jadrnica je hitra z motorjem ali pod jadri, tako da povprečne hitrosti 8 in več vozlov niso nobena redkost. Brez dvoma gre za posrečeno jadrnico klasičnih oblik. Je dobra izbira za večje družbe. Zaradi vseh naštetih odlik je zelo iskana in ima kar visoko ceno za najem. Všeč bo tistim, ki cenijo kvaliteto, prostornost in funkcionalen design.

Elan 434 Impression, Elan 444 Impression, letniki 2004 do 2014

elan434

Elan 434/444 Impression je moderno oblikovana jadrnica, ki je prepoznavna med množico drugih podobnih jadrnic. Zelo dovršena v oblikovanju pade v oči z okroglimi okenčki in rahlo dvignjeno kabino. Lahko bi rekli, da na njej ni nič klasičnega in da je celo vse preveč prilagojeno modernemu designu. Paluba zaradi tega ni posebno prostorna, zato pa je čisto drugače pod njo. Kot vse jadrnice iz linije Impression, je tudi pri njej pravi užitek bivanje v notrajnosti. Rahlo povzdignjen salon, prostorna kuhinja v obliki “U” povdarjata kreativnost snovalcev te jadrnice. Svetel les pohištva je pri jadrnicah novejših letnikov lep, res pa je, da z leti pa kmalu izgubi svoj lesk. E434 je v osnovi jadrnica potovalnih karakteristik. Všeč bo tistim, ki cenijo oblikovalsko domiselnost. Je dobra izbira tudi za družine, ki si lahko privoščijo malo večji strošek najema. Med Slovenci pa je priljubljena tudi zaradi Slovenske trgovske znamke.

Elan 45 Impression, letniki 2015 do 2016

Elan 444 impElan 45 Impression je odgovor na moderne trende pri potovalnih jadrnicah. Je naslednjica legendarnega Elana 434 Impression, še bolj dovršena v oblikovanju pade v oči z rahlo dvignjeno kabino, ki meji na jadrnice tipa Deck salon. Lahko bi rekli, da na njej ni veliko klasičnega in da je celo vse preveč prilagojeno modernemu designu. Paluba zaradi tega ni posebno prostorna v primerjavi z konkurenco, zato pa je čisto drugače pod njo. Kot vse jadrnice iz linije Impression, je tudi pri njej pravi užitek bivanje v notrajnosti. Rahlo povzdignjen salon je zelo prostoren in funkcionalen, kuhinja v obliki “U” pa ima med drugim tudi dva hladilnika. Žlahten les pohištva in barve prevlek jo naredijo prestižno. Impression 45 je jadrnica zelo dobrih potovalnih karakteristik. Všeč bo tistim, ki cenijo oblikovalsko domiselnost. Je dobra izbira tudi za družine, ki si lahko privoščijo malo večji strošek najema. Med Slovenci pa je priljubljena tudi zaradi Slovenske trgovske znamke.

Elan 45, letniki 2001 do 2004

elan45

Elan 45 je jadrnica, ki nudi enakovredno namestitev v 4 dvoposteljnih kabinah. Velik kokpit in dva krmilna kolesa ponujata zelo klasišno zasnovo, čeprav je poznana tudi kot zmogljivejša jadrnica pod jadri. Na jadrnici je vse na pravem mestu, tako za jadranje, kot za udobno bivanje. 2 kopalnici sta seveda standard na taki jadrnici. Kuhinja je nameščena po celi dolžini, tako da je kuharsko ustvarjanje na njej lahko zelo kreativno. Jadrnica je hitra z motorjem ali pod jadri, tako da povprečne hitrosti 8 vozlov niso nobena redkost. Jadrnice imajo večinoma vgrajene močnejše motorje, tako da so kos tudi plovbam z motorjem v hujših vremenskih razmerah. Kljub temu, da je jadrnica že kar v letih, je zelo priljubljena med pravimi jadralci, še posebno, ko gre za moške posadke izven poletne sezone.

Sun Odyssey 43, letniki 2002 do 2004

Sun-Odissey-43a

Sun Odyssey je moderno oblikovana Francoska jadrnica priznanega proizvajalca. Kljub svojim letom je z dokaj klasično obliko obdržala svojo prepoznavnost in priljubljenost. Paluba je klasična, dva krmilna kolesa tudi. Njena notranjost je funkcionalna in v pozitivnem smislu izstopa od povprečne čarterske jadrnice. Kuhinja je nameščena v obliki črke L. Ima 3 dvoposteljne kabine in eno kabino s pogradom, v salonu pa je prostora za dve osebi. 2 lepi kopalnici sta seveda standard na taki jadrnici. Jadrnica je tako dobro preiskušena, da na njej ne bomo našli kakšnih pomanjkljivosti. Zelo dobro tudi jadra. Je lepa, a še vedno standardna. Po velikosti ni med največjimi 4 kabinskimi jadrnicami, nudi pa možnost nastanitve 10 članom. Všeč bo tudi tistim, ki si za ugodno ceno želijo nekaj drugega kot Bavario.

Gibsea 43, letniki 2002 do 2004

gibsea43

Gibsea 43 je 4 kabinska barka, ki je najboljši primer enostavnega designa za čarter. Na tej jadrnici najdete vse, kar je potrebno za nezahtevno jadranje, kot za udobno bivanje. Po velikosti je v spodnjem razredu 4 kabinskih jadrnic. Ima 3 dvoposteljne kabine in eno kabino s pogradom, v salonu pa je prostora za dve osebi. 2 kopalnici sta seveda standard na taki jadrnici. Kuhinja je nameščena v obliki črke “U” in ni posebno velika, je pa funcionalna. Jadrnica ni posebno hitra z motorjem ali jadri, je pa vseeno zelo primerna za nerazvajene družbe, saj je enostavna za upravljanje. Kljub temu, da je skoraj en meter krajša od tekmic, pa nudi možnost namestitve za 10 oseb. Všeč bo predvsem tistim, ki ne bodo iskali nepotrebnih podrobnosti in jim je pomembna nizka cena najema.