Predstavitev jadrnic Bavaria

Bavaria 44, l 2003, Tarisa

altBavaria 44 je prostorna 4 kabinska jadrnica, z velikim kokpitom in dvema krmilnima kolesoma, ki omogočata lahko upravljanje pod jadri tudi, ko imate odprt bimini. V salonu je kuhinja nameščena po celi dolžini salona, tako da boste lahko sami ustvarjali razne dobrote, zvečer pa se bo celotna posadka lahko usedla za mizo. Tam je nameščen tudi 32″ TV, ki ima izvrsten sprejem kjerkoli že ste, ogledali pa si boste lahko tudi kakšen DVD. Po zaslugi dobre jadralne opreme boste tudi pod jadri hitrejši od večine drugih jadrnic, saj ima ta jadrnica nova jadra, zložljiv propeler in dolgo svinčeno kobilico. Z motorjem ali z jadri se boste vedno peljali od 6 do 8 vozlov, zato tudi večje razdalje ne bodo problem. Jadrnica je bila za leto 2011 obnovljena, tako da boste dobili celo več, kot za višjo ceno pri novejših barkah.

 1. dolžina 13,95, širina 4,25m, svinčena kobilica z grezom 2,00m, teža 9600kg
 2. št. ležišč 8+1 (4 kabine + salon), kuhinja+ oprema, hladilnik, 2x WC+tuš
 3. motor Volvo Penta 55 KS, Sail drive, zložljiv 3 kraki propeler
 4. tank za gorivo diesel 200l, voda 400l, plin
 5. jadralna oprema: jambor s tremi križi, navijalno glavno jadro(novo 2011), navijalna genova 135% (novo 2011), genaker 125m2
 6. navigacijska oprema: veterni inštrument, hitrost, globina, GPS plotter in radar v kokpitu, UKV DSC, avtopilot…
 7. druga oprema: bowtrusther, gumijast čoln in motor, rešilni splav, varnostna oprema, bimini, spray hood, DVD, 32″ LCD TV…

altaltalt

Bavaria 38 Cruiser (l.2008), Olivia

altBavaria 38C je ena zadnjih Jakopinovih modelov elegantnih Bavarij. Ima 3 velike kabine, poleg tega pa še dva pomožna ležišča v salonu. Kljub svoji prostornosti pa je še dovolj okretna, da z njo ne boste imeli nobenih težav v ozkih marinah. Je prava enodružinska barka z možnostjo namestitve gostov, npr. prijateljev ali prijateljic od otrok. Kuhinja je razkošna in ima vgrajeno celo mikrovalovno pečico. V kokpitu ima veliko jedilno mizo in zadaj kopalno ploščad, ki se med jadranjem zapre in nudi varno počutje. Tisti, ki vam jadranje pomeni več, boste zelo veseli tudi velikega GPS plotterja pri krmilnem kolesu in dobrih jadralnih lastnosti.

 • dolžina 11,72m, širina 3,90m, grez 1,95m, teža 7200kg
 • št. ležišč 6+2 (3 kabine + salon), kuhinja+ oprema, mikrovalovna pečica, hladilnik, WC+tuš
 • motor Volvo Penta 29 KS, Sail drive
 • tank za gorivo diesel 150l, voda 210l, plin
 • standardna jadralna oprema: navijalno glavno jadro, navijalna genova 135%
 • navigacijska oprema: veterni inštrument, hitrost, globina, GPS plotter zunaj, UKV DSC, avtopilot…
 • druga oprema: gumijast čoln in motor, rešilni splav, varnostna oprema, bimini, spray hood, kopalna ploščad

altalt

Bavaria 35 MATCH, l.2005

altBavaria 35 Match je potovalno-regatna jadrnica, ki uspešno združuje udobje in hitrost. Pod palubo posadka ni prikrajšana za nobeno komoditeto, ki jo nudijo čarterske jadrnice, saj je oprema popolnoma ista kot tam. Nudi udobje za 6 člansko posadko na regatah, na križarjenjih pa je idealna za 4 člansko družino. Z velikim krmilnim kolesom je upravljanje enostavno, krmar lahko vedno drži monštrine “pokonci”, pri manevrih pa je vse pri roki. Jadrnica je za križarjenja opremljena s kompletnim setom dakronastih jader in genakerjem. Presenečenje pa občutijo predvsem tisti, ki jim je do pravega jadranja. Že pri 5 vozlih vetra se lahko ugasne motor in vozi do poznega popoldneva z jadri. Hitrost pod jadri je 5-8 vozlov, z motorjem pa 7 vozlov. Za regate ima jadrnica na voljo set regatnih jader (gl.jadro in 2x genova in spinaker).

Ta jadrnica je prva izbira za tiste, ki jih zmogljivosti običajnih čarterskih jadrnic ne prepričajo. Vredno je poizkusiti!

 • dolžina 10,89m, širina 3,25m, grez 2,00m, teža 5300kg
 • št. ležišč 6 (2 kabini + salon), kuhinja+ oprema, hladilnik, WC+tuš
 • motor Volvo Penta 29 KS, sail drive, zložljiv propeler
 • tank za gorivo diesel 100l, voda 120l, plin
 • standardna jadralna oprema: full batten main sail, lazzy jacks + bag, furling 106% genova, 85m2 genaker (regatna jadra so opcija)
 • navigacijska oprema: veterni inštrument, hitrost, globina, GPS plotter, UKV DSC, avtopilot…
 • druga oprema: gumijast čoln in motor, rešilni splav, varnostna oprema
 • ORC certifikat

altaltalt