Foto delavnica na jadrnicah

Foto delavnica na jadrnicah

V Izoli se je v nedeljo, 6.9. odvil čudovit dogodek, prva edinstvena foto delavnica na jadrnicah. V sodelovanju Ahil jadranja s tremi vrhunskimi fotografi smo orgnizirali nepozaben enodnevni jadralni izlet s foto delavnico. Odpluli smo iz Izole v Koper in Piran in potem sončni zahod pa pričakali v Izoli. Druženje smo zaključili na večerju v gostišču Santomas nad Koprom.

Potek foto delavnice na jadrnicah

Na sončno nedeljsko jutro smo se zbrali v marini Izola kjer sva organizatorja jadralskega dela dogodka Ahil jadranje, Maja in Iztok Hudoklin pripravila tri jadrnice za 15 udeležencev in ekipo skiperjev, fotografov in asistentov. V marini Izola so nam odstopili priveze v neposredi bližini zbirnega mesta na ploščadi, kjer smo sprejeli udeležence in Aleš iz ekološkega vinogradništva Rodica jih je postregel z njihovimi vini. Jadrnice smo napolnili smo jih s fotografsko opremo, sokovi in vodami Dana, za malico pripravili kruhke iz ekološke pekarne Deveta vas z odličnimi namazi Zlati Ghee, sadje Agraria Koper in Presnimi kruhki. Ekipa Ahil na Bavarii 35 s skiperjem Iztokom je na krov sprejelalogo presni kruhki fotografinjo Urško Košir in asistentko Barbaro 5 tečajnic s temo portretne fotografije.  Ekipa Mic-Tic s skiperko Majo Hudoklin in Michaelom Rotterjem je gostila pokrajinskega fotografa Jako Ivančiča iz Kopra iz asistentom Gregorjem Ravnikom in štirimi varovanci, ki na jadranju ob slovenski obali dobivali nove ideje za fotografiranje skritih lokacij. Dragan Zlatanovič je v sodelovanju z Miho iz Digifota poučeval svoje tečajnike o dokumentarni fotografiji.

Opoldne smo vpluli v marino Koper, po enournem jadranju v veter, vreme nam je pripravilo čudovite pogoje za prvi plov in za nekatere prvo izkušnjo z jadranjem. V Kopru so ekipe opravile svoje naloge po navodilih fotografov, vsak s svojo temo.

Po postanku smo nadaljevali pot v Piran, kjer smo ob raznolikih vetrovnih razmerah jadrali z vetrom in med ekipami izvedli mini regato, kjer je Urškinim udeležencem pozirala Samanta Šabić z vetrom v laseh, pokrajinski fotografi so ujeli Izolo in obzorje italijanske obale in Piransko punto, Draganovi fotografi pa so spremljali dogajanje na tekmovanju med jadrnicami.

Popoldne se je v Piranu odvijal drugi del delavnice na terasi Hotela Piran, kjer so se nam pridružile še drugi dve Playboyevi punci in modni kreator Joel Loyo, ki je poskrbel za čudovite kreacije v katerih so pozirale, Lana iz make up CARPUS pa jih je naličila. Pokrajinski fotografi so tu zaključili jadranje in se zapeljali v Padno fotografirati sončni zahod, ko je kot pravijo profesionalci zlata ura za fotografiranje in ponuja najboljšo naravno svetlobo.

Z dvema jadrnicama smo se vrnili v Izolo kjer smo iz pomola v marini fotografirali čudovit sončni zahod, zatem pa so nas v vinski kleti Santomas v Šmarjah nad Koprom prijazno sprejeli z odlično večerjo, istrskimi fuži s črnimi tartufi in vrhunskimi svetovno znanimi vini.

Čudovit dogodek in je iztekel po vseh pričakovanjih, z Urško Košir iz Mides Design in Majo Hudoklin iz Ahil jadranje z veseljem planiramo nov zanimiv dogodek. Seveda pa gre zahvala vsem sodelujočim in pokroviteljem.

partnerja projekta: Ahil jadranje in Urška Košir za Mides DesignLogo_delavnica_majcke

fotografi: Urška Košir, Jaka Ivančič, Dragan Zlatanovič

medijski pokrovitelji: Playboy Slovenija, Adriamedia, Radio Capris, Val navtika

pokrovitelji: Zlati Ghee, ekološko vinogradništvo Rodica, pekarna Deveta vas, Presni kruhki, Dana

partnerji projekta: Digifot, Canon, Profot, Joel Loyo, Carpus make up center, HARD., Digitalna kamera, Directa, Okolje consulting, marina Izola, marina Koper