Tematsko jadranje po otokih Kvarnerja in severnega Jadrana

Domov > Blog

Tematsko jadranje po otokih Kvarnerja in severnega Jadrana je nepozabno doživetje in izkušnja, ki bo zaznamovalo vaše leto in vam vlilo novih moči za premagovanje vsakodnevnih težav! Še posebej je primerno za vse tiste, ki še nimate dovolj znanja, izkušenj, posadke, poguma ali časa, da bi najeli jadrnico v lastni režiji, jadrali pa bi vseeno radi. Za vse to bo na tematskem jadranju po severnem Jadranu poskrbljeno.

Spoznajte otoke Kvarnerja in severnega Jadrana na nov način. Morda poznate Krk, Rab in okoliške otoke, kot jih lahko dosežemo z avtom. A ti otoki z morske strani ponujajo še precej več.

Spoznajmo prekrasne osamljene zalivčke, ki so dostopni le po morju nam ponujajo svojevrstno doživetje miru in narave. Ponekod od burje izklesane skale dajejo vtis, kot da smo na Marsu, spet drugje borovci segajo skoraj do vode in nudijo zavetje srnam, ki jih včasih proti večeru lahko vidimo, kako pridejo na obalo.

Kljub bljižini Ljubljane (le 2 uri z avtom) so ti otoki odmaknjeni od največjih čarterskih destinacij in gneče srednjega Jadrana.

Program:

1. dan:

Zberemo se v Klimnem na Krku in se vkrcamo na udobno jadrnico Beneteau Oceanis 473, kjer vas pozdravi izkušen skiper, ki je s to barko že preplul Atlantik v obe smeri. Jadrnica je opremnjena tako, da nudi vrhunsko udobje 6 gostom (registrirana za 12). Že prvi dan lahko odjadramo v miren zaliv, kjer se kopamo in si zvečer privoščimo dobrote z žara na barki.

2. dan:

Po jutranjem kopanju si ogledamo Goli otok, ki nudi zanimiv sprehod in ogled temne plati polpretekle zgodovine (možnost ogleda muzeja), potem odjadramo na Rab v idiličen zaliv na kopanje.


3. in 4. dan:

jadranje na Cres, po želji še na Lošinj, Ilovik, Silbo, Olib ali raziskovanje zalivov na Rabu. Od vremena in vaših želja je odvisno ali bomo bolj športno jadrali – skiper vam lahko prenaša znanje in vas nauču malih in velikih trikov jadranja, ali pa se bomo bolj posvetili poležavanju. Saj smo na dopustu in glavno je, da uživamo.

5. dan:

jadrnaje in pristanek v mestu Rab, ogled mesta, večerja v mestu.


6. in 7. dan:

Jadranje proti Klimnem, vmes ogled Grgurja in Prviča, na Krku možnost ogleda Stare Baške, zaliva Vela Luka, Vrbnika, ….
V Klimnem si še privoščimo dobro večerjo in se polni vtisov vrnemo domov.
V primeru slabega vremena se ruta ustrezno prilagodi.
Dan odhoda in prihoda, kakor tudi ruto, lahko prilagodimo vašim željam. Možno je jadranje za podaljšan vikend, lahko štartamo tudi med tednom in se izognemo gneči na cestah.

Odhodi: maj, junij, julij, avgust, september, oktober, november

Zadnje novice in nasveti

Presenetite svoje najbližje z odličnim darilom!

Darilni bon za nepozabno jadralno izkušnjo ali izberite med različnimi tečaji.