Varovanje osebnih podatkov

Domov > Varovanje osebnih podatkov

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Pri jadranje.ahil.si nam je najvišja prioriteta zaščititi osebne podatke naših uporabnikov, saj nas k temu veže zakonodaja ( Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) ).

Uporabnik z izvedeno registracijo dovoljuje jadranje.ahil.si zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob registraciji.

Ob uskladitvi z GDPR smo v želji, da bo lahko vsak uporabnik spletne strani Jadranje Ahil svoje pravice na tem področju spoznal ter užival v največji možni meri, še dodatno približali in olajšali urejanje vaših nastavitev ter uredili besedilo teh pogojev, tako da so še preprostejši za branje in razumevanje.

Upravljalec podatkov je podjetje Jadranje Ahil (v nadaljevanju upravljalec).

Naše storitve lahko uporabljate kot:

  • gost (v tem primeru bomo z vašim soglasjem ob obisku naših strani podatke zbirali preko piškotkov z namenom zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani)
    registrirani uporabnik + opcijsko: naročnik na reklamna e-sporočila (od prejemanja reklamnih e-sporočil se lahko vedno odjavite (povezava do odjave je v vsakem reklamnem e-sporočilu) in s tem izbrišete z naših seznamov.
  • registrirani kupec
    O naših registriranih uporabnikih in kupcih zbiramo več vrst osebnih podatkov:
  • podatki o identiteti: ime, priimek, elektronski naslov in geslo, ki je šifrirano in znano le uporabniku (tudi mi ga ne poznamo). Podatki o identiteti poslovnih uporabnikov vključujejo tudi naziv podjetja in davčno številko oziroma številko zavezanca za DDV. Številko zavezanca za DDV hranimo tudi za fizične osebe, ki poslujejo kot zavezanci za DDV. Te podatke lahko vidite in urejate preko menija Moj profil.
  • kontaktni podatki: naslovi za dostavo, naslov za izdajo računa in telefonska številka. Te podatke lahko vidite in urejate preko menija Moj profil.
  • podatki o nakupih: hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih, vključno s podatki o stornacijah. Te podatke lahko vidite preko menija Moj profil.
    Podatki, vezani na vašo uporabo in profil: zadnji ogledi izdelkov, izdelki v nezaključenem naročilu. Te podatke lahko vidite in urejate preko menija Moj profil
  • marketinški podatki: vaše naročnine na naše e-novice. Te podatke lahko vidite in urejate preko menija Moj profil
  • tehnični podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, operacijskem sistemu, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave, s katero dostopate na našo stran in podobno. Ob obisku preko piškotkov z vašo privolitvijo zbiramo tudi podatke za zagotavljanje boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani. Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Super strela d.o.o. lahko na uporabnikov računalnik shrani tudi druge piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistemov Google Analytics (analiza obiskov spletne strani), Facebook, Twitter, … Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca 2 leti, potem postanejo neaktivni.


    Podatke o vas pridobivamo na več načinov, ko:

– se registrirate kot uporabnik
– oddate naročilo
– stornirate naročilo
– se naročite na e-novice
– pregledujete naše vsebine
– ko objavite vprašanje,
– komentar ali oceno
– kateregakoli izmed naših izdelkov
– ko nam posredujete različna vprašanja, zahtevo za reklamacijo, vrnete izdelek, …
– z nami komunicirate preko družbenih omrežij

Tehnične podatke pridobivamo avtomatično.

Google, Facebook in druga družbena omrežja ter oglaševalske agencije nam posredujejo podatke, za katere ste jim to dovolili.

Podatke o registriranih uporabnikih in kupcih ter nakupih zbiramo za:

zagotavljanje naših zakonskih obveznosti (na primer za vodenje finančnih in poslovnih knjig),
izvedbo vaših naročil
za analize poslovanja, planiranje, spremljanje statistik, obnašanja kupcev ter obiskovalcev in podobno, pri čemer so uporabljeni podatki anonimizirani
Vprašanja, ki nam jih posredujete preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, bomo uporabili izključno za razrešitev težave ali pripravo odgovora na vprašanje.

V kolikor boste z nami komunicirali preko kateregakoli družbenega omrežja, bomo vaše podatke lahko uporabili tudi za to, da vam preko istega družbenega omrežja posredujemo marketinška sporočila skladno s pogoji in dovoljenji, ki ste jih dali upravitelju družbenega omrežja.

Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši zaupanja vredni partnerji, ki jih potrebujemo pri izvedbi, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov:

dostavnim službam posredujemo podatke, ki jih potrebujejo za prevoz in oddajo naročila
pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, ipd.)
z vašo privolitvijo vaše podatke preko piškotkov posredujemo Google, Facebook in drugim družbenim omrežjem
Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo. Posredujemo jim le podatke, ki so nujni za uspešno izvedbo naročila, prodajnega procesa ali druge aktivnosti.

Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

Vaše osebne podatke bomo hranili in obdelovali v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za zaključek naročenih ali dogovorjenih aktivnosti, ter potem v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe. Podatke, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, hranimo do preklica.

V primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom, podatke hranimo v skladu z zakonsko zapovedjo.

Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno-zaščitnih sistemov, ki zagotavljajo ustrezno zaščito pred izgubo, razkritjem, neželenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov. Za prenose vseh osebnih podatkov uporabljamo tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij.

Dostop do zbranih osebnih podatkov imajo le pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom.

Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

Piškotki

Delovanje naših spletnih strani je brez naših piškotkov praktično nemogoče. Če ne želite imeti naših piškotkov na vašem računalniku, ne pozabite, da je shranjevanje piškotkov pod popolnim nadzorom vašega brskalnika. Z izbiro ustreznih opcij v vašem brskalniku lahko shranjevanje piškotkov po želji kadarkoli omejite ali onemogočite, piškotke na vaši napravi pa lahko kadarkoli trajno zbrišete.

Naša spletna stran je le ena izmed nekaj milijard strani, na katerih lahko na vašo napravo dobite tudi piškotke Google, Facebook, Twitter, Youtube in drugih družbenih medijev, oziroma le te vaš piškotek ob obisku naše strani preberejo. Te strani lahko tako zbrane podatke uporabljajo za različne namene, od analitike, oglaševanja, pa do izboljšave svojih produktov. Za to potrebujemo vašo privolitev.

Vaše pravice

Našim kupcem in uporabnikom zagotavljamo vso podporo pri uresničevanju pravic, ki jih navajamo v nadaljevanju:

na tej strani vas v celoti seznanjamo s tem, kako uporabljamo vaše osebne podatke
vpogled v podatke, ki jih imamo zbrane o vas, je možen preko menija Moj profil
vedno smo vam na voljo, da uveljavite vašo pravico do popravka. Omogočamo vam, da zbrane osebne podatke popravite in uredite sami v meniju Moj profil.
v določenih primerih lahko uveljavite tudi pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. V kolikor ste naročeni na prejemanje e-novic, se lahko odjavite v meniju Moj profil ali s klikom na “odjava” v vsakem prejetem e-sporočilu. Če pa ste pri nas kupovali, prosimo, da upoštevate, da moramo vaše podatke hraniti skladno z zakonodajo.
v določenih primerih lahko zahtevate začasno ali trajno prepoved nadaljne obdelave vaših osebnih podatkov v celoti ali delno,
na vašo zahtevo vam bomo vaše osebne podatke posredovali zbrane v elektronski obliki
obravnavali bomo vaše ugovore na obdelavo vaših osebnih podatkov
Del pravic lahko uveljavite neposredno z vpogledom na to stran in v navedene vsebine. Pravico do popravka smo tudi zagotovili preko vmesnikov v meniju Moj profil. Sami se lahko odjavite od prejemanja e-novic.

Vse ostale pravice lahko uveljavite tako, da nas o vaši zahtevi obvestite s priporočenim pismom na naslov: Ahil d.o.o., Mlinarska ulica 4, 1235 Radomlje, s pripisom GDPR, pri čemer je tema lahko ena izmed zagotovljenih pravic: dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave podatkov, blokiranje obedalave podatkov, izbris osebnih podatkov, ugovor na obdelavo podatkov, prenos podatkov.

Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Sprememba splošnih pogojev poslovanja

Podjetje Ahil d.o.o. si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni splošne pogoje poslovanja brez vnaprejšnje najave. Spremenjena pravila stopijo v veljavo in se uporabljajo od objave na spletni strani dalje. Registrirani uporabniki bodo o spremembah obveščeni preko e-pošte.

Spori

Podjetje spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ahil d.o.o. se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s podajalcem Ahil d.o.o. lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 01 5680660 ali po elektronski pošti na jadranje@ahil.si. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova jadranje@ahil.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ahil d.o.o. se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora. Zato si Ahil d.o.o. prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne strani jadranje.ahil.si med kupcem in Ahil d.o.o., bosta stranki poizkušali reševati sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno sodišče.